Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den osynlige

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

En dag i maj upptäcker Hilmer att han blivit osynlig. Men han vet inte varför och har svårt att minnas de senaste händelserna. Hilmer har blivit osynlig för att han har råkat ut för något hemskt. Vad det är är det ingen som vet eftersom Hilmer är försvunnen.

Det blir kommissarie Fors som ska ta reda på det. Den osynlige Hilmer finns ständigt i hans närhet. Så småningom hittas Hilmer i en lövhög. Sargad men vid liv. Allt eftersom Fors intervjuar människor och besöker platser klarnar bilden för honom och för läsaren. På Hilmers högstadieskola ser Fors klotter och annan skadegörelse med kopplingar till nazism och främlingsfientlighet som leder honom på rätt spår.

»Hur kommer det sig att människor gör förskräckliga saker mot varandra? Fors hade under sina många år i kåren sett människor halas upp ur sjöar med tyngder vid benen, han hade utrett misshandelsfall där förskolebarn slagits sönder och samman av föräldrar som sa att de älskade sina barn, han hade suttit timme efter timme med människor som gjort de mest förfärliga saker, påfallande ofta mot personer som stod dem nära. Inte sällan mot människor de sa de älskade. Låt dig inte förhärdas. Han brukade säga så till sig själv.«

En spännande och brinnande aktuell ungdomsroman om dagens Sverige.

(Brombergs)

Personer, aktörer

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

172

Förlag

Språk

Lisätietoja

Opal, 2011