Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Mörkt liv

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Boken börjar med att Ty är ute och åker med sin mantabräda på lite förbjudna ställen, t.ex. vid Mörka ravinen, och stöter på en u-båt. Helt blank, inga kräftdjur sitter fast på den, den har alltså inte legat där länge. Ty tar sig in i u-båten och märker att det är blod överallt. Därinne finns också Gemma, som letar efter sin bror.

Ty hör till nybyggarna som valt att skapa sig ett nytt samhälle, en koloni, på havets botten, efter att översvämningar lett till att det finns väldigt lite mark kvar. De som valt att stanna kvar på jordens yta ser nybyggarna som onormala, människor ska inte bo under vattenytan. Det finns en tydlig konflikt mellan ytborna och nybyggarna.
Pirater, Barracuda-ligan, trakasserar nybyggarna och plundrar förrådsfartyg. Kolonin får i uppdrag att fånga Barracuda-ligan, annars kommer kolonin att straffas: alla leveranser till kolonin stoppas, läkaren skickas bort, Samväldet slutar subventionera nya gårdar – katastrof för Ty som vill ha en egen gård genast då han fyller 18.
Sen börjar det hända saker. Ty stöter på Barracuda-ligans ledare Skuggan, jakten börjar.
Vad och vilka är Barracuda-ligan? Och vem är Skuggan?
Kommer nybyggarna att lyckas med att fånga Barracuda-ligan? Vem är på nybyggarnas sida, vem är emot dem?
Kommer Gemma att hitta sin bror?
Vilka hemligheter kommer att uppdagas?
En spännande dystopisk äventyrsbok som utspelar sig i en annorlunda miljö.
Catharina / Sidospår


Ett hissnande äventyr på havets botten!

Våldsamma jordbävningar har skakat kontinenterna och stora landmassor har rasat ner i det stigande vattnet. Jordens befolkning har tvingats tränga ihop sig på den mark som finns kvar. De enda som har gott om plats är de som valt att bosätta sig på havets botten.

Ty har tillbringat hela livet i havet där hans familj har en bondgård på havsbottnen. Hans stora dröm är att han ska få muta in sin egen mark när han fyller 18 år. Men hans dröm slås i spillror när nybyggarkolonin hotas av banditer som attackerar regeringens lastskepp och nybyggarnas gårdar.

Ty tänker inte ge sig utan kamp och tillsammans med Gemma, en flicka från ovansidan som letar efter sin försvunne bror, beger sig Ty till kolonins farliga undre värld. Här upptäcker han mörka hemligheter om livet på havsbottnen – hemligheter som hade varit bäst oupptäckta …

Mörkt liv är Kat Falls debutbok. När hon inte skriver böcker undervisar hon i screenwriting på Northwestern University. Kat Falls bor med sin man och deras tre barn i Evanston, Illinois.

(B. Wahlströms)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

234

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

319

Språk

Översättare