Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Fråga aldrig varför, tvivla aldrig mer

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

År 1918 anländer den karismatiska predikanten Maria Åkerblom till Gamlakarleby. Hon lyckas snabbt samla en stor skara anhängare. En av dem är Rut Lindberg. Efter en tid i sekten blir Rut utslängd utan att förstå varför. Åttio år senare återvänder Silja från Helsingfors till barndomsstaden Karleby för att hälsa på sin ensamma pappa. Där konfronteras hon med den smärtsamma saknaden efter mamman, som dog när Silja mest behövde henne. Samtidigt som Silja vill lära känna den kvinna mamman var medan hon levde, märker hon att de sår hon själv bär på går mycket långt bakåt i tiden.

Fråga aldrig varför, tvivla aldrig mer är en roman flätad av två berättelser. Den handlar om medlöpare, revoltörer, döttrar och mödrar.

Jolin Slotte är född 1977 och uppvuxen i Karleby. Idag bor hon i Helsingfors, men tillbringar somrarna i Öja. I över tio år har hon också skrivit och regisserat pjäser för Teaterföreningen Trotsallt.

(Schildts)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

216

Förlag

Språk