Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Virgin Merry

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Merry är tandläkare på mottagningen Skanan i en av Stockholms förorter.
Vännerna kallar henne Virgin Merry för trots att hon är 32 år, ser bra ut, är rolig och intressant, så är Merry oskuld. För hon tror inte på kärleken och då kan det där med sex lika gärna vara.
Merry trivs bra med singellivet, men alla andra är bekymrade. Hennes vänner, kolleger, patienter, sopgubben och mamma Antonia som själv gått in i en ny tonårsfas och är på ständig jakt efter en svärson.
Och nu kommer tant Malena från Italien för att vara med om Bredhakans (kronprinsessan Victorias) bröllop och pressen på Merry ökar. Det är då han dyker upp på Skanan – tolken Micke ...
På mottagningen Skanan händer det något oväntat varje dag. Eftersom Skanan ligger i en mångkulturell förort så uppstår det många absurda, komiska situationer på grund av kulturkrockar. Dit kommer människor med stark tro som måste be före undersökningen och unga tjejer som vill gifta bort Merry med sina släktingar. Där finns tolkar som inte kan tolka, hypokondriska ensamma själar som vill få lite uppmärksamhet och patienter som brister ut i sång för att uttrycka sin glädje eller sorg.
I Merrys liv finns också hennes skönhetsfixerade gaykompis George, den inbillningssjuka väninnan Tara, barndomsvännen Carina som fått trillingar genom inseminering, Merrys italienska mamma som tror hon är tonåring på nytt och tant Malena som kommer till stan för att titta på kronprinsessan Victorias bröllop. Dessutom finns hunden Virgin som ska ge henne endorfiner genom kroppskontakt, men som visar sig ha adhd och får gå till hundpsykolog.

(Pocketförlaget)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

394

Språk

Lisätietoja

Pocketförlaget, 2011