Valhall : den samlade sagan. 1

Typ

tecknade serier, album
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Äventyret började i Midgård. Tillsammans med barnen Tjalve och Röskva följde vi med asarna Tor och Loke ill gudarnas rike Asgård. Resan, som kom att pågå i 30 år, gick över himmelsbron Bifrost och samlades i 15 seriealbum.
Men äventyret är inte över ännu…

Valhall: Den samlade sagan presenterar äventyren en gång för alla. Dessutom innehåller böckerna rikligt med extramaterial.
I denna första volym kan man bland annat läsa en ny myt om Odens resa och en bonusserie om Ragnar Lodbrok. Mellan äventyren skildras de ursprungliga myterna och deras väg till den tecknade serien. Allt presenterat med fina illustrationer, alternativa omslag, affischer, studier och skisser … massor av skisser!

Denna volym innehåller äventyren Ulven är lös (1), Tors brudfärd (2) och Odens vad (3) – i nyöversättning.

(Ekholm & Tegebjer)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

213

Språk

Översättare

Lisätietoja

Tecknat och berättat av Peter Madsen ; efter historier av Hans Rancke, Per Vadmand & Henning Kure ; färglagt av Søren Håkansson ; extramaterial av Henning Kure & Peter Madsen.
Ulven är lös även utgiven med titeln: Vargen är lös