Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Calla Lily Ponders magiska händer

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Livsöde i sagolika Louisiana

En varm, härlig berättelse om familj, vänskap, förlust och kärlek. Och allt utspelar sig i sagolika Louisiana med dess musik, mat och dofter…

Calla Lily Ponder växer upp i en liten småstadsidyll som heter La Luna. Hennes mamma är hårfrisörska, känd för sina magiska händer som får kunderna att slappna av. Callas föräldrar driver också en dansstudio så hennes uppväxt är fylld av dans, fest och umgänge. Hon och grannpojken Tuck går från att bli de bästa vänner till att bli ett förälskat par.

Men sen går många saker fel i Callas liv. Hennes mamma går tragiskt bort i cancer och Tuck krossar hennes hjärta. Calla försöker gå vidare mitt i sorgen och saknaden och flyttar därför till New Orleans. Där börjar hon studera till frisör och skapar sig ett nytt liv. Trots allt det nya, allt det roliga, så finns dock alltid saknaden efter La Luna där inom henne. Och längtan efter att återvända blir snart alltför stark.

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

445

Förlag

Språk

Översättare