Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Hetta

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Ian McEwans roman Hetta handlar om Nobelpristagaren i fysik Michael Beard, som har sin yrkesmässiga storhetstid bakom sig. Han är också en beryktad kvinnokarl, inne på sitt femte äktenskap, men även det är på upphällningen. Hur ska han få skjuts på sin karriär och privatliv?
Så här roligt har Ian McEwan aldrig skrivit förut - trots ett flertal litterära utmärkelser och elva romaner bakom sig. Från första sidan skrattar vi gott åt boken huvudperson, som har sin yrkesmässiga storhetstid bakom sig. Han lever dock gott på sitt namn och åker på konferenser världen över och sprider glans med sin närvaro. När såväl Beards yrkesliv som privatliv krisar lägger han all sin kraft på att ge sin karriär en ny skjuts. Den här gången ska han rädda världen från de hotande klimatförändringarna.

Från den arktiska kylan vid polcirkeln till de heta öknarna i New Mexico utspelar sig denna mörka och farsartade satir över en mans girighet och självbedrägeri.

(Brombergs)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Han tillhörde den kategori män - vagt osympatiska, ofta skalliga, korta, feta, intelligenta - som utövade en oförklarlig lockelse på vissa vackra kvinnor. Eller så trodde han sig göra det, och den tanken tycktes få det att bli så. Och att vissa kvinnor trodde att han var ett geni som behövde räddas bidrog.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Första publikation

ja

Språk

Namn

Utgivningstid

Sidantal

383

Språk

Översättare

Namn

Utgivningstid

Sidantal

341

Förlag

Språk

Översättare