Summan

Typ

novellsamlingar

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

I fyrtio underbart fantasirika berättelser – på samma gång roliga, tankeväckande och skakande – slår David Eagleman undan benen på alla traditionella föreställningar om döden och håller upp en spegel i vilken vi kan se oss själva här och nu.
NÄR DU DÖR kommer du kanske att upptäcka att Gud är stor som en mikrob och fullständigt omedveten om din existens. I en annan version av livet efter detta återskapas du utifrån dina kontokortsutdrag och i en tredje tvingas du leva tillsammans med irriterande, alternativa versioner av dig själv som representerar allt det du kunde ha blivit.
Eaglemans berättelser, som inte liknar något annat, tar avstamp i vår vardag, i vetenskapen och i en förundran inför vår mystiska existens: en blandning av hopp, kärlek och död som skär rakt igenom den mänskliga naturen i de mest oväntade vinklar.
Summan blev över en natt en stor försäljningssuccé sedan Stephen Fry twittrat om boken. Sedan dess har Eaglemans kritikerhyllade berättelser om vad som skulle kunna vänta oss efter döden översatts till tjugotvå språk och i det närmaste uppnått kultstatus runt om i världen.

(Ponto Pocket)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Titel

Undertitel

fyrtio berättelser från livet efter detta

Utgivningstid

Sidantal

157

Språk

Översättare

Titel

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

126

Förlag

Språk

Lisätietoja

Kirjan suomensivat Kaunokirjallisuuden kääntäjät -kurssilla keväällä 2011 Itä-Suomen yliopiston opiskelijat Peter Etzel et al