Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Little Bee

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

I två år har den nigerianska flickan Little Bee suttit inlåst på en flyktingförläggning utanför London. Tiden har hon ägnat åt att studera engelska och fundera ut olika sätt att ta livet av sig – ifall männen som tvingade henne på flykt plötsligt skulle dyka upp.

Hon är arton år när hon släpps ut från förläggningen.
Vart ska hon ta vägen, utan pengar eller kontakter? Det enda hon har är ett visitkort till en person vid namn Andrew O’Rourke. Sist hon såg honom var på en strand i Nigeria. Kanske kan han hjälpa henne nu. I en annan del av England försöker den nyblivna änkan Sarah O’Rourke hitta en ny tillvaro med sin son. Hon tänker mycket på semesterresan till Nigeria för två år sedan som blev början på slutet för hennes familj. Allt förändrades den kvällen på stranden, då de mötte en flicka vid namn Little Bee...

Ämnen och teman

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Jag önskar ofta att jag var ett engelskt enpundsmynt och inte en afrikansk flicka. Då skulle alla bli glada när de såg mig komma. Kanske skulle jag stanna hos er under ett veckoslut och sedan skulle jag, bara för att jag är ganska ombytlig av mig, i stället hälsa på hos mannen från butiken på hörnet - men ni skulle inte vara ledsna, för ni skulle kunna äta en kanelbulle eller dricka en burk Coca-Cola, och ni skulle aldrig mer ägna mig en tanke.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

374

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

310

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk