Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Gå ut min själ

Typ
romaner
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
Det är sen höst i Göteborg. Det piskande regnet jagar människorna framför sig. Efter ett allt tydligare mönster sker grova överfall mot invandrare och flyktingar, samtidigt som en mördare rör sig i staden likt ett vilddjur. En rå andedräkt sveper genom gatorna; bakom morden ligger ett samband som inte kan ses, som vore det skrivet med osynligt bläck.
Genom vad som verkar vara en tillfällighet konfronteras privatdetektiven och tidigare kriminalpolisen Jonathan Wide med de mördades efterlevande, och snart har han sugits in i fallet …
Åke Edwardson har med sina böcker om kommissarie Winter blivit en av Sveriges mest lästa deckarförfattare. I Gå ut min själv som nominerades till bästa nordiska kriminalroman – får vi möta Winters föregångare, privatdetektiven Jonathan Wide. (Baksidestext, månpocket)
Huvudpersoner
Platser för händelserna
Konkreta platser för händelserna
Tidpunkt för händelserna
Exakt tidpunkt
Originalspråk
Textutdrag
Dopklänningen frasade mjukt mot stengolvet, ett stilla ljud när allt annat tystnat och den lilla gruppen längst fram i helgedomen för ett kort ögonblick stannat mitt i rörelsen.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Utgivningstid
Sidantal
283
Förlag
Språk
Översättare
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
272
Språk
Lisätietoja
Ny uppl. 1997. Pocketuppl. 2001. Storstilsuppl. 2002.