Brott

Typ

novellsamlingar
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Du trodde du läst alla deckare du orkade med. Men du har garanterat aldrig läst om brott och straff på det här sättet. Här handlar det, för att citera Gunnar Ekelöf, om "den gamla skamliga vanligheten, den gamla vanliga skamligheten". En syster tar livet av sin älskade bror, som är fången i sin egen kropp och sjukdom efter en svår olycka. En man dör av hjärtinfarkt hos en illegalt invandrad prostituerad kvinna, som får hjälp av sin kille att stycka honom och begrava honom i stadsparken. Annars skulle hon ju fängslas och sedan utvisas.
I dessa elva noveller är det inte det svårknäckta fallet eller dess upplösning som är huvudsaken. För vilka brott det än är så är det människor som begår dem. Skamliga vanliga människor. Och den tyske advokaten Ferdinand von Schirach berättar om dem som ingen annan. Detta är verklig "Kleinkunst", stor konst i litet format.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

210

Förlag

Språk

Översättare

Titel

Utgivningstid

Sidantal

189

Språk

Översättare