Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

De vilseförda

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Privatdetektiven och f.d. polisen Jackson Brodie utreder tre olika fall. Ett handlar om femåriga Olivia som försvann en sommarnatt i Cambridge 1970, det andra om artonåriga Laura, som knivmördas av en man på sin fars advokatbyrå, det tredje om spårlöst försvunna Tanya, nu tjugofem, som växte upp hos farföräldrarna sedan mamman hade dödat Tanyas far med ett yxhugg i huvudet.
Detektiv Jackson, själv bittert skild och far till en älskad åttaårig flicka, börjar utreda fallen, som på märkliga och fantastiska vis knyts samman och vävs ihop. Han blir god vän med Olivias nu medelålders systrar Amelia, snörpig nucka, och Julia, mansslukande skådespelerska, och lär känna Lauras far Theo och Tanyas moster …
Här utspelas många absurda och roliga scener i snabbt tempo, men under skratten och komiken bultar smärtan, dunkar ett oroligt hjärta. Ett genomgående tema i
De vilseförda är föräldrakärleken, men också dess motsats, ett annat människors utsatthet.
De vilseförda är en fascinerande, spännande och välskriven roman, full av smärta, sorg och humor. Skickligt hopvävd intrig, bländande språk och intressanta, roliga, fasansfulla och rörande människoöden gör den till en stor läsupplevelse.

(Forum)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

294

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

281

Förlag

Språk

Översättare