Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Aphuset

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Isabel Duncan, som forskar om apor i ett språklaboratorium, förstår sig inte på människor, men med apor - och särskilt dvärgschimpanser - har hon ett förtroendefullt förhållande. Bland dem känner hon sig mer hemma än hon någonsin gjort bland människor, tills hon möter John Thigpen, en mycket gift reporter som trotsar djurrättsaktivisterna utanför laboratoriet för att ta sig in och få reda på vad som pågår där inne. När en demonstration ödelägger laboratoriet blir Isabel svårt skadad och aporna blir befriade. John ser chansen till sitt livs story, och han är beredd att offra både jobbet och sitt äktenskapet för att få den. På något mystiskt sätt dyker aporna upp i en dokusåpa på teve. Programmet blir omedelbart en megahit och det märkligaste fenomenet i modern mediehistoria. Miljoner fans sitter som klistrade vid teveskärmarna medan aporna beställer osund hämtmat, oupphörligen ägnar sig åt sex och skickar teckenspråksmeddelanden till Isabel att hon ska komma och hämta dem. För att rädda aporna från denna förödmjukande och parodiska tillvaro måste Isabel alliera sig med människosläktet, bland andra John, en grönhårig vegan och en pensionerad porrstjärna med en egen agenda.

Aphuset är en underhållande roman, men den visar också upp djurens värld som få romaner har gjort. På samma sätt som i Water for Elephants ger Sara Gruen oss en varm och tankeväckande historia om ett rörande förhållande mellan människa och djur.

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Ämnesordskedjor

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

341

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

335

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk