Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Det brinnande riket

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Det föregående seklets sista år har varit en farlig tid för England. Den tidigare så segerrika härskaren Alfred har en sviktande hälsa, hans tronarvinge är en oerfaren yngling och de krigiska vikingarna, som så många gånger tidigare har misslyckats med att erövra Wessex, tar chansen att anfalla. Uhtred, Alfreds ovillige krigsherre, leder fienden in i ett bakhåll som vållar vikingarna deras kanske största förlust någonsin.

Men i segerns efterdyningar prövas Uhtred både av en personlig tragedi och av en attack från Alfreds hantlangare. Uhtred bryter med Alfred, bryter sin ed och återvänder till Norden - han är återigen en viking. Men alla broar har inte bränts och Uhtred inleder ett farligt spel.

Det brinnande riket är den femte delen i serien om Uhtred. De tidigare böckerna är: Det sista kungadömet, Den vite ryttaren, Nordens herrar och Svärdsång.

Med 20 miljoner sålda böcker är Bernard Cornwell en av världens mest sålda historiska romanförfattare. Han har gett ut närmare 50 böcker översatta till fler än 20 språk och har legat på bästsäljarlistor i Storbritannien, USA, Brasilien, Japan och ett flertal andra länder.

(Bazar)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

För inte så länge sedan var jag i ett kloster. Jag har glömt vilket, men det var någonstans i det rike som en gång hette Mercia. Jag var på väg hem en våt vinterdag med ett tiotal av mina män och vi ville bara få tak över huvudet, mat och värme. Men munkarna uppträdde som vore det en trupp norrbaggar som knackat på deras port.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

438

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

416

Förlag

Språk

Översättare