Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Wannabe

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

”Man lyckas med allt om man vill tillräckligt mycket!”

Det finns massor av berättelser om dem som lyckas, men är man en av dem som får stiga åt sidan finns ens story ingenstans. Tänk om det inte är sant att det handlar om att vilja lyckas. Tänk om det handlar om andra saker, om slumpen och könsmaktsordningen och om alla andra som vill lika mycket som man själv. En av dem som vill är Tove, och det hon vill mest i livet är att bli skådespelare. I väntan på inträdesprovet till Teaterhögskolan jobbar hon på Wasa teater i en liten roll som sångare och dansare. Tove i spegeln är en vinnare, en stjärna. En utvald. En utbildad, framgångsrik skådespelare. Men det finns hinder på vägen.

Wannabe är en roman om att kämpa i en tid som inte godkänner misslyckanden. Den är också en underhållande berättelse om drömmen om att bli stjärna, om att känna sig utvald men ändå bli utanför.

(Schildts)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Textutdrag

Akustiken på Ernst var sådan att alla som ville hävda sin röst och sina åsikter blev tvungna att ta i allt mer för varje öldränkt timme som passerade. Och det var många som älskade sina röster på Ernst.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

222

Förlag

Språk