Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den girige

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Bernard Mellberg kom på sin genialiska affärsidé när han gick på Handels: en bostadsbytarsajt där folk mot en blygsam månadsavgift kan byta hyreskontrakt med varandra. Snart nog är han miljönär och lever ett liv som sticker i ögonen på hans ogina, vänstersympatiserande familjemedlemmar. Framtiden ser ljus ut, tills Bernard vaknar upp i en mörk källare där han ligger bunden vid en stol och blöder. Det är måndag morgon och mannen med den grötiga rösten vill ha två miljoner kronor innan klockan fem. Den girige är en roman om skatteplanering, om narkotikasmuggling, om bostadsklipp och dubbelmoral. Om priset man får betala för sina beslut. Om hur vi alltid ser girigheten lite högre upp på samhällsstegen. Tills vi är där själva. Mattias Ronge har skrivit en annorlunda och skruvad spänningsroman om vad habegäret för med oss och vart den kan leda.

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Originalspråk

Textutdrag

Bernard Mellbergs pengar hade aldrig svikit honom, men de kunde inte hjälpa honom nu. De kunde inte räta upp stolen som hade vält åt sidan eller knyta upp repen med vilka han var bunden vid stolens ryggstöd. De kunde inte lägga om hans sår.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

316

Förlag

Språk