Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Cold Spring Harbor

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

I Richard Yates sista roman kretsar allt kring den lilla staden Cold Spring Harbor. Idylliskt ligger den där på Long Islands norra sida och lockar turister och sommarboende.

Charles Shepard är pensionerad arméofficer som ännu har svårt att dölja sin besvikelse över att aldrig ha fått chansen att bli något stort under första världskriget. När nu ännu ett världskrig är i faggorna så är det redan för sent. Han är avpolleterad och glömd. Hans alkoholiserade hustru är inte heller sen att påminna honom om hans tillkortakommanden.
Deras son Evan gifter sig tidigt, ett äktenskap som får katastrofala följder. Men en tid därefter träffar han Rachel Drake och bestämmer sig för att hoppa över college och istället gifta sig på nytt och flytta in hos henne och hennes familj. Lyckan blir dessvärre kortvarig även denna gång, inte minst för att Evan har svårt att anpassa sig.
Men hela tiden hyser både Evan och Rachel en stilla förhoppning om att med bara lite tur så kommer allt att bli bättre. Det enda som behövs är en andra chans. Och varför skulle det inte kunna hända några kantstötta personer i Cold Spring Harbor när det händer så många andra människor på så många andra platser i världen?

Richard Yates slog igenom med sin debutroman Revolutionary Road, även om det riktigt stora genombrottet kom långt efter hans död. Numera ses hans sparsamma, skärskådande prosa med knivskarpa dialogskiften som stilbildande för den amerikanska nittonhundratalsprosan. Cold Spring Harbor från 1986 blev den sista romanen Richard Yates färdigställde före sin död.
Cold Spring Harbor presenteras nu för första gången på svenska, med ett nyskrivet förord av Anne Swärd.

(Norstedts)

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

199

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk