Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Sumobröder

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Sumobröder handlar om att vara pojke i en värld som inte alltid är så lätt att förstå. Med humor och inlevelse tecknas en bild av en sumobroders brutala och samtidigt oskyldiga tillvaro.

Året är 1981 och platsen är Paradishaven, ett radhusområde i Odense. Där bor den elvaårige Lars med sin familj. Mestadels tillbringar han sin tid med kompisarna. Namnet kanske antyder att det är en idyll men under ytan är det i själva verket en värld full av förtryck och grymhet.
När Lars börjar få syn på tillvaron kommer frågorna: Varför får han inte träffa sina mor- och farföräldrar? Varför ligger hans pappa ibland på golvet och bara stirrar rätt upp i taket? Sakta men säkert kommer saker upp till ytan och Lars blir tvungen att konfronteras med det som egentligen pågår i Paradishaven.

Sumobröder är den danske författaren Morten Ramslands första bok efter succén Hundhuvud. Den nya boken har flera beröringspunkter med den föregående och även här blandas svärta med humor och högt tempo.

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

250

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk