Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

En liten smula underbar

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning


Mo har svår femtioårskris. Hon förstår inte alls sina barn, vilket är rätt pinsamt för en barnpsykolog. Dottern Dora, 17, hatar henne intensivt, och sonen Peter, 16, tror att han är Oscar Wilde. Dessutom har Mo blivit helt grå, inifrån och ut, och hennes ansikte verkar ha gett upp. Och så är det hennes man som... tja, bara är man.

En liten smula underbar är berättelsen om en modern familj, där alla lever i sin egen bubbla, på väg mot ett sammanbrott. Det är en varm, annorlunda och rolig roman med oväntad upplösning.

Dawn French är en av Storbritanniens mest kända och folkkära komiker. En liten smula underbar är hennes debutroman.

(Btj)
Mo Battle ska fylla femtio och är mamma till två hormonstinna tonåringar. Sjuttonåriga dottern Dora anklagar Mo för typ ALLTING, och Peter, 16 år, känner att han faktiskt är lika underbar som sin hjälte Oscar Wilde.

Och så är det pappa, som… tja, bara är pappa. Hursomhelst, Mo har en kris. Hon är på väg att göra något ovanligt galet och själviskt, något som kommer att få hela familjen att balansera på avgrundens rand. Kommer familjen att falla? Eller kommer de, när det verkligen gäller, att finnas där för varandra?

Folkkära komikern Dawn French är känd från tv-serier som French & Saunders och Ett herrans liv. En liten smula underbar, som är hennes debutroman, har toppat bestsellerlistorna i England och älskas av både publik och kritiker.

(Printz)

Huvudpersoner

Originalspråk

Textutdrag

Min mamma är utan tvekan ett totalt satans jävla äckligt puckorövhål i typ världsklass. Seriöst. Faktiskt vill jag härmed officiellt offentliggöra att jag över huvud taget inte tror på det faktum att hon faktiskt är min riktiga verkliga mamma. Det kan hon inte vara. Den idioten kan jag inte ha kommit ifrån.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

389

Språk

Översättare