Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Om något skulle hända

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Om något skulle hända handlar om tre kvinnor. Cecilia växte upp på 1980-talet. Hon var ett besynnerligt barn med konstiga intressen, bland annat samlade hon på dödsannonser i en blå chokladask. En natt händer någonting fruktansvärt. Hennes äldsta dotter Edith och hennes syster Siri blir kvar med alla frågorna. Siri kämpar hårt för att allt skall vara bra och normalt men i den stora, präktiga och bullriga kantorsfamiljens gemensamma förflutna finns isande minnen; oklara, oroande minnen. Cecilias gamla dagböcker finns kvar och tre kassettband. Det som hände den tragiska natten är egentligen solklart men så vrider någon på kalejdoskopet och nya färger och bilder träder fram.
Christel Sundqvists nya roman är en psykologisk thriller eller en studie i vad som händer när de vuxna inte orkar annat än blunda för sanningen i ett hus där fönstren visserligen är stora men ständigt draperade i tunga gardiner. Boken handlar om utsatthet, om djup skam och om de uttryck det förträngda kan ta sig. En gastkramande skildring av hur det onda ärvs och vandrar vidare.

(Schildts)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

187

Förlag

Språk