Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Fallet med de försvunna böckerna

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Israel Armstrong är en känslig själ. En bokälskande vegetarian i manchesterkostym som flyttar till Irland för ett efterlängtat jobb som bibliotekarie. Men när han efter tolv timmars resa kommer fram upptäcker han att biblioteket har stängt, för gott, och att hans nyblivna chef har glömt berätta att hans tjänst numera består i att köra en bedagad biblioteksbuss.
Strandad långt ute på den irländska landsbygden har Israel två val: Att med svansen mellan benen återvända till sitt halvdana liv i London och sitt halvdana jobb på en lågprisbokhandel i ett köpcentrum, eller att stanna kvar och sätta sig bakom ratten på en bokbuss som sett bättre dagar, och som inte bara saknar hyllor utan också böcker. För det visar sig vara nästa hake. Bibliotekets samtliga femtontusen böcker har försvunnit. Men vem stjäl så många böcker? Och hur?
Den högst motvillige hjälten finner sig snart indragen i såväl jakten på böckerna som i lokalbefolkningens romantiska intriger. Ingendera leder dit Israel väntat sig.
Fallet med de försvunna böckerna är första delen i en serie om den ofrivillige detektiven Israel Armstrong.

”Avslappnad, intelligent och mycket rolig.”
Guardian

”Fallet med de försvunna böckerna är ett mysterium, ett outtröttligt stycke fars, en meditation och en skröna. Och den är hysteriskt rolig.”
The Independent

(Massolit Förlag)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Ämnesord

Originalspråk

Textutdrag

Nej, Nej, nej, nej, nej, nej. Och åter nej. Det var inte så här det skulle bli. Inte alls så här.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

327

Språk

Översättare

Lisätietoja

Ny uppl.: 2012