Zelda 2

Typ

tecknade serier, album

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Efter att ha blivit dumpad börjar Zelda på konstskola för att förverkliga sig själv och rädda världen med sin konst. Men istället för studier hänger hon sig snart åt vilda rödvinsfester, hunkiga krokimodeller och ändlösa debatter om könsroller och kreativitet. Med dubbelmoral och ihåliga argument försöker hon slå omkull de patriarkala väderkvarnarna. Hon hittar nya kärlekar, men drabbar också samman med sin påtända performance-artist till expojkvän. När livet på konstskolan till slut blir för kaotiskt flyr Zelda till Asien för att hitta sig själv. När Nirvana trots allt aldrig infinner sig konfronteras Zelda med den bistra verkligheten och sitt eget fåfängliga liv. Vem ska man rädda först, världen eller sig själv?

Zelda har publicerats i Metro, CITY, Situation STHLM och tidningen Nemi. Den första boken med Zelda kom 2009. Här är den efterlängtade fortsättningen.

(Kartago)

Huvudpersoner

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Titel

Undertitel

kampen fortsätter

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

131

Förlag

Språk