Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Män utan nåd

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Första delen i serien om advokatkontoret Feldt & Partners

Boken är en uppgörelse med ett Sverige där mänskliga rättigheter inte respekteras. Den speglar en verklighet som svenska myndigheter vill hemlighålla.

Reza Amani, dömd för mord på sin fru och intagen på Tidaholmsanstalten, ska utvisas till Iran efter avtjänat fängelsestraff. Frigivningen närmar sig. Men i hans gamla hemland väntar familjemedlemmar till den mördade frun på att verkställa släktens blodshämnd. Som regimkritisk avhoppare vill även den iranska staten se honom straffad. Ingen nåd är att vänta. De svenska myndigheterna blundar för detta dubbla hot.

Feldt & Partners är advokatfirman som åtar sig att hjälpa Reza Amani att stoppa utvisningen. Men advokatbyrån får mäktiga personer emot sig – människor som är beredda att göra allt för att få utvisningen genomförd. Advokat John Eric Feldt och hans medarbetare hotas till livet, men vägrar släppa fallet. Deras kamp för Reza Amanis liv leder dem närmare och närmare den brutala makten.

Män utan nåd är en thriller baserad på ett verkligt fall. Diarienummer och beslutsformuleringar är hämtade direkt från verklighetens dokument hos svenska och europeiska myndigheter.

"Män utan nåd" är Nilsson & Larancuents första kriminalroman om advokaterna som arbetar i rättvisans tjänst på byrån Feldt & Partners. Verklighetens Reza Amani var under några år en av författarduon Ricard A R Nilsson och Pierre D Larancuents medfånge på Tidaholmsanstalten.

(Lindelöws)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

i rättvisans tjänst - fall I

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

332

Förlag

Språk