Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Röd snö

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Hallgerd föddes högt upp i den kalla Norden, i ett snöfyllt landskap där kungar kämpade sinsemellan om makten. Det var ett ogästvänligt land, för både män och kvinnor. Men Hallgerd hade det trots allt bra, hon var nämligen dotter till en irländsk kung. Men hennes styvmor däremot, ansåg att Hallgerd var en trollpacka som hade förmågan att förhäxa människor.
En kall vinternatt var katastrofen ett faktum. Hallgerd förlorade allt hon hade kärt i ett enda slag. Asmund, hennes fars fiende, dödade hennes familj i ett bakhåll. Ingen vet att Hallgerd överlevde anfallet eller att hon såg mördaren. Efter den natten har hon bara en sak i tankarna: hämnd. Ingenting kan stoppa henne. Men sedan träffar hon Magnus. Han ger henne möjligheten att börja ett nytt liv. Kan Hallgerd få sin hämnd?

Jan de Leeuw är författaren bakom Röd snö. Det är en barsk och gripande berättelse om en spännande tid där familjen, hedern, blodsfejder och den vilda naturen bestämde människans öde. Jan de Leeuw har skrivit åtskilliga romaner på nederländska. Röd snö är den första som har översatts till svenska.

(Adlibris)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

319

Förlag

Språk