Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Källaren

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

"Att bo i Scherzhauserfeld var att bo mitt i en smuts- och skamfläck, här, det ansåg hela staden, levde de spetälska, och att tala om Scherzhauserfeld var det samma som att tala om förbrytare, närmare bestämt om tukthusfångar och drinkare eller om alkoholiserade tukthusfångar helt enkelt. Hela staden undvek Scherzhauserfeld, och att komma från Scherzhauserfeld och framställa en begäran var att döma sig själv till döden."
I denna ökända stadsdel i Salzburg utspelas andra delen av Thomas Bernhards självbiografiska romansvit. Han blir lärling i en speceriaffär under de första dystra efterkrigsåren. I denna miljö, som den unge Bernhard uppfattar som fri från småborgerlig förljugenhet och intolerans, känner han sig för första gången inlemmad i en äkta gemenskap. Dessutom börjar han ta sånglektioner för en åldrande operastjärna - det blir hans stora upptäckt av Musiken och Konsten.

(baksidestext)

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

124

Språk

Översättare

Undertitel

en frigörelse

Utgivningstid

Sidantal

154

Förlag

Språk

Översättare