Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Kvinnan han älskade

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Libby är en vacker, självständig, färgad kvinna som lever ensam på engelska sydkusten och pendlar till sitt arbete som hudterapeut i London. Hon träffar Jack, faller för honom efter en snabb och intensiv upp- vaktning och de gifter sig och flyttar ihop i Jacks vackra hus. Libby får veta att Jacks före detta hustru Eve omkommit i en mystisk fallolycka i trappan hemma. Det är uppenbart att Jack fortfarande är mycket upptagen av Eve, grubblar över hennes öde och pratar om henne. Libby börjar tvivla på Jacks känslor och hennes osäkerhet stiger när hon och Jack råkar ut för en fruktansvärd bilolycka där Libby skadas svårt men Jack klarar sig utan en skråma. Förhållandet utsätts för ännu mer press när polisens utredning pekar mot att Jack skulle ha dödat sin förra hustru och man misstänker honom för att ha iscensatt bilolyckan för att göra sig av även med Libby.
Efter hemkomsten från sjukhuset hittar Libby Eves dagböcker och förlorar sig i dem. Bilden av en stark kvinna med en mycket tragisk bakgrund växer fram inför hennes ögon. Eve verkar ha levt i en lögn och ständigt hyst fruktan för att det förflutna skulle hinna ikapp henne. Frågan är om Jack har något att göra med hennes död? Skickligt varvas berättelserna om Eves och Libbys liv och den som läst Daphne du Mauriers Rebecca känner igen sig under läsningen av Koomsons roman. Det är välskrivet, underhållande och spännande. Ett djärvt och annorlunda grepp på en relationsroman.

Personer, aktörer

Originalspråk

Textutdrag

När jag tänker på Jack försöker jag tänka på hur det är att gå på darriga ben sedan man stapplat ner från miniatyrbergochdalbanan i slutet på Brighton Pier.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

453

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk