Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

I havet finns det krokodiler

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Baserad på den sanna historien om Enaiatollah Akbari

Då talibanerna tidigt år 2000 tar kontrollen över byn där tio år gamla Enaiatollah Akbari bor, smugglar hans mor honom över gränsen till Pakistan. En kväll får hon honom att lova henne tre saker: Att adrig stjäla. Att aldrig bruka vapen. Att aldrig använda narkotika.
Morgonen därpå är hans mor försvunnen; hon har åkt tillbaka till Afghanistan för att ta hand om Enaiatollahs syskon. Så börjar Enaiatollahs fem år långa och farofyllda färd mot tryggheten. Han flyr genom Iran, Turkiet och Grekland innan han söker asyl i Italien. Äntligen kan han förverkliga sin stora dröm: Att gå i skolan.

I havet finns det krokodiler är en roman om att fly, skriven av den italienske författaren Fabio Geda. Det är en berättelse om stora fysiska och psykiska påfrestningar vid farliga gränsövergångar, långa vandringar i bitande kyla på branta och oländiga bergsstigar, och den ständiga rädslan för att bli förrådd. Men det är också en berättelse om okuvligt mod, lojalitet och generositet, och inte minst om hopp och önskan om att överleva.

(Bazar förlag)
Fabio Gedas bok I havet finns det krokodiler berättar den sanna historien om Enaiatollah Akbari och hans flykt från Afghanistan. Vinnare av premio strega, Italiens främsta litterära pris, såld till 30 länder.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

Enaiatollah Akbaris sanna historia

Utgivningstid

Sidantal

178

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

189

Förlag

Språk