Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Dynastins arvinge

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Det skulle ha blivit en tid av triumf för det mongoliska riket. Den nye härskaren Kublai khan drömmer om ett herravälde som sträcker sig från kust till kust, ett imperium så mäktigt att det överträffar det som en gång leddes av den store Djingis khan. Men istället slits nationen sönder av inre stridigheter, och i öster hotar fienden på nytt. För att ena mongolväldet måste Kublai Khan inte bara tillägna sig krigskonsten. Han måste också lyckas förmå sina krigare att följa honom till den kända världens yttersta gränser, och han måste möta sina egna bröder i ett blodigt inbördeskrig. Dynastins arvinge är den femte och sista delen i Conn Igguldens Erövraren-serie om den mongoliske kejsaren Djingis Khan och hans dynasti.

Exakt tidpunkt

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Textutdrag

Ett oväder drog in över Karakorum och nattens ösregn fick vattnet att forsa längs stadens gator och avenyer. Utanför de tjocka murarna stod tusentals får tryckta intill varandra i sina inhägnader.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

590

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

454

Förlag

Språk

Översättare

Lisätietoja

Angående författarens härmed sammanhängande verk se: Stäppens krigare