Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Sarahs andra halva

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Om vad som egentligen är viktigt Sarah är en högpresterande trebarnsmor i en välbärgad Bostonförort, med ett prestigefyllt jobb och långa arbetsveckor. Hon arbetar minst sjuttio timmar i veckan och det krävs en hel del planering för att tillvaron ska gå ihop. Det hela slutar bokstavligt talat med en krasch - när hon kör bil och samtidigt pratar i telefon och för ett ögonblick tappar koncentrationen. Sarah överlever, men hon har slagit i huvudet och hennes hjärna har skadats. Hon har drabbats av en neurologisk åkomma som helt berövat henne förmågan att uppfatta den vänstra halvan av verkligheten. Hon är inte längre medveten om maten på vänster sida av tallriken, eller för den delen sin egen vänsterhand. Plötsligt kan hon inte längre arbeta som hon tidigare gjort, och inte heller ta hand om vardagens alla komplicerade bestyr. För återta kontrollen över sitt liv och sin tillvaro måste hon sakta men säkert uppfinna ett helt nytt sätt att se på livet, ett helt nytt sätt att leva. Sarahs andra halva är inte bara en berättelse om en sjukdom och den svåra vägen mot tillfrisknande. Det är också en berättelse om vad som egentligen är viktigt, och om hur vi egentligen väljer att leva våra liv i dagens moderna samhälle.

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Ämnesord

Originalspråk

Textutdrag

Jag tror att en liten del av mig visste att jag levde ett ohållbart liv. Emellanåt viskade den lilla delen: Sarah, ta det lite lugnare. Du behöver inte allt det här. Du kan inte fortsätta så här.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

333

Förlag

Språk

Översättare

Sidantal

318

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk