Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Sju minuter över midnatt

Typ
romaner
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.
Beskrivning
Sju minuter över midnatt vaknar trettonårige Conor av att ett monster står utanför hans fönster och ropar hans namn. Men det är inte det monster Conor väntat sig – monstret från hans mardrömmar, mardrömmarna han haft varje natt sedan hans mamma påbörjade sin behandling på sjukhuset. Monstret i trädgården är annorlunda. Det är uråldrigt. Och vilt. Det har tre berättelser att berätta för Conor. Men det vill ha något fruktansvärt och hemskt i utbyte. Det vill ha sanningen.

Sju minuter över midnatt bygger på en bokidé av den populära författaren Siobhan Dowd som dog i cancer innan hon hann sätta sin idé på pränt. Förlaget bad Patrick Ness att ta vid och tillsammans med illustratören Jim Kay har han skapat en smärtsam och rörande berättelse om att bearbeta och acceptera en livsavgörande förlust.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Första publikation
ja
Språk
Undertitel
en roman
Utgivningstid
Sidantal
214
Språk
Översättare
Illustratör
Muu tekijä
Utgivningstid
Sidantal
215
Förlag
Språk
Översättare
Illustratör
Muu tekijä