Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Resan till ljuset

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Den ryske succéförfattaren Dmitrij Gluchovskij, vars böcker Metro 2033 och 2034 rönt stor uppskattning i Sverige, har skapat Metro 2033 Universum, där han inbjuder andra författare att skriva om världen av år 2033. I Ryssland har hundratals romaner publicerats på projektets hemsida, och de bästa har även utkommit i bokform, hittills ett drygt tjugotal titlar.

Först ut på svenska är en 2033-roman som utspelar sig i Sankt Petersburg, och mer på ytan än under jord. Även där finns en djup metro som byggdes vid samma tid som den legendariska Moskvametron. Efter det förödande kärnvapenkriget år 2013 överlevde en liten grupp människor, som sedan dess hankat sig fram i ett hårt liv fullt av faror och vedermödor.

En dag upptäcker en stalker ljussignaler från Kronstadt – den gamla flottbasen på Kotlinön i Finska viken – och man bestämmer sig för att utrusta en expedition för att ta reda på om det finns fler överlevande där ute. Det blir en farofylld vandring genom en ödelagd stad, där ingen vet vad som väntar bakom nästa ruin.

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

313

Förlag

Språk

Översättare