Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Pojkarna

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Augustpriset 2011 för årets svenska barn- och ungdomsbok.
En originell och magisk tonårsskildring

På dagarna utstår Kim tillsammans med sina tjejkompisar Bella och Momo killarnas kränkningar, men på nätterna dricker de av nektarn från en fantastisk blomma som förvandlar dem till pojkar. Kim kan inte få nog av friheten i en annan kropp och blir som pojke också kär i Tony. Tillsammans upplever de både spänning och attraktion, men som tjej är inte Kim intressant för Tony. Pojkarna är en tonårsskildring som ingen annan. Den kombinerar det plågsamt vardagliga med det vackert magiska i en berättelse om uppväxt, förvandling, kärlek och systerskap.

"Pojkarna är en intensiv blandning av mystik, realism och jämlikhetsdebatt. Frågor om identitet och kön skär brutalt genom radhusområdet och den honungstunga prosan gör snabbt karaktärerna till tickande tonårsbomber. Det är fullständigt livsavgörande frågor de brottas med: tvingande normer och syrestinn längtan."

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Tidpunkt för händelserna

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Textutdrag

Vi fyllde fjorton år den våren, Bella, Momo och jag.
Vi höll oss för oss själva.
Om vintereftermiddagarna var vi oftast i Momos rum, men under den varma delen av året satt vi i Bellas trädgård, eller inne i växthuset om det regnade.
Vi levde mitt i allt detta sprakande och det fick mig att glömma att jag var Kim, att jag hade en kropp som växte och sprängde. Växthuset var en frizon, ett rum att gå till där andra lagar gällde.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

198

Språk

Namn

Utgivningstid

Sidantal

188

Förlag

Språk

Översättare