Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Ingen jord den andra lik

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Ett ansikte. Det var allt kriminaltekniker Ulf Holtz behövde. Vem var hon? Eller rättare sagt: Vem hade hon varit? Skelettet är alldeles för ungt för att höra hemma i en vikingagrav, konstaterar Ulf Holtz, som kallats till utgrävningen för att undersöka det oväntade fyndet. Den rostbruna skallen med de jämna, vita tänderna släppte inte ifrån sig några svar. Hur hade en kvinna som dog för knappt femtio år sedan hamnat där? Och varför låg de vittrande skelettdelarna utspridda? I den fjärde boken om kriminalteknikerna Ulf Holtz och Pia Levin ger sig Holtz ut på en inre resa för att hitta tillbaka till sin dotter och till sitt eget liv, och finna svaret på gåtan med kvinnan i gropen. Det blir en resa i tiden men också en balansakt på gränsen till det tillåtna, då det innersta av människans arvsanlag blottläggs med hjälp av ny teknik.

Ämnen och teman

Ämnesord

Originalspråk

Textutdrag

Penseln var av finaste mårdpäls. Den svepte metodiskt fram och tillbaka över det smutsbruna kraniet. Sand och grus lossnade från skallen, föll till marken och blandades med den torra och nästan puderlika jorden som inte blötts av regn på flera veckor.
Linda Holtz strök bort en svettdroppe från pannan med sin fria hand.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

kriminalroman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

341

Förlag

Språk