Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den senila skalbaggens tröst

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Efter att ha jobbat i den Thailändska regnskogen beslöt han sig för att ge sig av till Bangkok för att lösa sin trasiga ekonomi. Det blev ett ödesdigert beslut som öppnade porten till en skakande historia. Det dröjde inte länge innan han blev arresterad för ett narkotikabrott i centrala Bangkok av amerikansk och thailändsk polis som låg och väntade i ett bakhåll. Domen föll och han undgick precis ett dödsstraff efter att ha erkänt sig skyldig. Med ett straff på trettio år kastades han in i Thailands mest beryktade fängelse. Tillsammans med 12 000 fångar - varav 600 var utlänningar - var hans öde likt deras förutspått att falla offer för våld, droger och sjukdomar. Döden tycktes vara den enda vägen ut. Efter att hans närmaste vän i fängelset dött i hans armar fattades ett beslut, Jens och en cellkamrat beslöt sig för att försöka rymma. Men ett brev sätter hans inre i en turbulent gungning, rymningen blir inte så självklar längre. Det slutade med att Jens bröt ut sin cellkamrat som lyckades fly landet, men blev själv fastkedjad i en mörk, fuktig isoleringscell på obestämd tid. Där inne, när han kämpade mot cellens svåra omständigheter och sina egna tankar, kom oväntade vänner till hans räddning. Det blev ett möte han aldrig skulle glömma. Den senila skalbaggens tröst - skriven i romanform - är Jens Månvinges gripande berättelse om sina tid i Thailands mest beryktade fängelse, Klong Prem - bättre känt som Bangkok Hilton.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

en sann historia

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

405

Språk

Lisätietoja

Undertitel på skyddsomslaget: Fastkedjad i en isoleringscell i Thailands mest beryktade fängelse fann jag en oväntad vän