Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Göra gott

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Trude Marsteins roman är ovanligt tätbefolkad: Här samsas inte mindre än 118 olika berättare. Det är helg i en liten stad. Peter är på väg tillbaka för att börja arbeta på stadens stora företag. Från sitt tågfönster får han syn på Karoline. Hennes femtioårsfest är helgens stora tillställning, som hon väljer att avsluta på sitt alldeles egna vis.

Mellan dessa två händelser möter vi över hundra personer, gamla och unga, kvinnor och män. Berättelsen vandrar från person till person genom ett ögonkast, en dialog eller via ett telefonsamtal. När vi lägger boken ifrån oss har vi fått vara med om ett hisnande nedslag i livet en nästan helt vanlig helg.

(Kabusa)

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

"Mjukt ryck, nu sätts tåget i rörelse, det var Karoline, det var Karoline. Nu glider vi ifrån varandra, fortare och fortare. Där satt hon bakom ett smutsigt fönster i ett tåg som åkte åt andra hållet, hennes axlar var bara."
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

398

Förlag

Språk

Översättare