Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Pythians anvisningar

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Pythians anvisningar är den avslutande delen i trilogin med Victoria Bergman och hennes andra personlighet psykologen Sofia Zetterlund i huvudrollerna.Genom själv-terapi lyckas Victoria mot alla odds komma tillrätta med sitt splittrade inre. I slutet av arbetet återstår endast det starkaste av Victorias sju under-jag. Victoria Bergman lyckas också uppdaga orsaken till dottern Madeleines skoningslösa våldsamhet som utgör intrigen i trilogins andra del Hungerelden. Madeleine själv är fortfarande samma gäckande skugga både för sina offer och för kriminalkommissarie Jeanette Kihlberg.

Uttrycket Phytians anvisningar syftar på de hänsynslösa regelverk som ledarna i det hemliga pedofilsällskapet Sihtunum i Diasporan skapat. I takt med att Victoria Bergman blir psykiskt friskare kan Sofia ge sin älskarinna Jeanette allt mer handfast hjälp i jakten på männen som skadat inte bara Victoria för livet, utan även dottern Madeleine. Jakten på pedofilligan leder Jeannette Kihlberg till Polcirkeln. Men avgörandet sker på en av nazismens mest beryktade avrättningsplatser, Babij Jar i Ukraina. Och där är det inte heller nu lag och rätt som regerar.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

en kriminaltrilogi

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

379

Språk

Utgivningstid

Sidantal

364

Språk

Översättare

Ingår i samlingsverket