Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

För in de döda

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Året är nu 1535. Thomas Cromwell, smedens son, är Henrik VIII:s närmaste man. Hans stjärna har stigit jämte Anne Boleyns, hon som blev kungens andra hustru och för vars skull Henrik bröt med Rom. Men Henriks politik har isolerat England och Anne har
misslyckats med det hon lovat sin make: att föda honom en son. När Henrik besöker godset Wolf Hall ser Cromwell hur den orolige kungen förälskar sig i den tysta och enkla Jane Seymour. Cromwell vet direkt vad han har att göra: få fram en »sanning« om Anne Boleyn som ger kungen giltigt skäl att skilja sig och ta sig en ny hustru.

I För in de döda, den andra delen i den trilogi som inleddes med succén Wolf Hall, skildrar Hilary Mantel en av de mest mytomspunna och skrämmande episoderna i den engelska historien: krossandet av Anne Boleyn.

Hilary Mantel, som har en lång rad uppmärksammade romaner bakom sig sen debuten 1985, har tilldelats Englands mest prestigefyllda pris, Man Booker, för både Wolf Hall och För in de döda. Det är unikt i prisets historia. Wolf Hall möttes med jubel av kritiken och blev i Sverige, liksom i övriga Europa, också en kommersiell framgång.

(Weyler)
Året är nu 1535. Thomas Cromwell, smedens son, är Henrik VIII:s närmaste man. Hans stjärna har stigit jämte Anne Boyleyns, hon som blev kungens andra hustru och för vars skull Henrik bröt med Rom. Men Henriks politik har isolerat England och Anne har misslyckats med det hon lovat sin make: att föda honom en son. Cromwell vet direkt vad han har att göra - få fram en "sanning" om Anne Boleyn som ger kungen giltigt skäl att skilja sig och ta sig en ny hustru. Trilogins inledande del Wolf Hall rosades av kritikerna och har i Sverige liksom i övriga Europa blivit en kommersiell framgång. Både Wolf Hall och För in de döda har belönats med Bookerpriset.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

410

Språk

Översättare

Lisätietoja

Angående författarens härmed sammanhängande verk se: Wolf Hall.

Utgivningstid

Sidantal

508

Språk

Översättare

Serie

Första publikation

ja

Språk