Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den tid då ljuset avtar

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Oktober 1989. Wilhelm Umnitzer har samlat familjen för att fira sin 90-årsdag. Wilhelm, den oförtröttlige socialisten som tillsammans med hustrun Charlotte flydde till Mexiko i slutet av 40-talet men senare återvände för hjälpa till med skapandet av DDR.
September 2001. Alexander Umnitzer har diagnosticerats med obotlig cancer. Han bestämmer sig för att lämna Tyskland och resa till Mexiko, landet där hans farföräldrar levde som flyktingar ett halvsekel tidigare. Kvar blir hans senile fader Kurt – historikern som en gång i tiden var en hängiven anhängare av de socialistiska idéerna, innan tio år i Stalins Gulag fick honom att tvivla.
Genom fyra generationer får läsaren under 50 år följa familjen Umnitzers liv, i en storslagen krönika fylld av humor och allvar, kärlek och hat, glädje och sorg.

(Nilsson)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

429

Förlag

Språk

Undertitel

roman om en familj

Utgivningstid

Sidantal

437

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk