Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

The Southern Cross

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

"Hon kan minnas vägen över betesmarkerna, den som blev så het under dagarna när solen sken men som var sval då kvällen smög sig på. Kvällspromenaderna... solen som sjunker ned mot horisonten, blodröd, och långsamt färgar himlen. Ljudet av syrsor som spelar, kor som råmar längre bort och någon hund som skäller. En bilmotor startar någonstans, annars är det stilla. Månen.. som är vänd åt fel håll. Och stjärnbilden... The southern cross. Hon minns att hennes pappa brukade ta med henne ut ibland på kvällarna för att hjälpa till med det sista av dagens arbete nere i verkstaden, då pekade han ut den för henne.

-Det är speciellt för Nya Zeeland, sa han, den stjärnbilden kan du inte se någon annanstans..."

Den unga kvinnan Scott återvänder till sitt hem Nya Zeeland efter flera års frånvaro - en plats som hon flytt från men aldrig riktigt lyckats glömma. När hon återvänder finner hon på nytt kärleken till det vilda, havet och slätterna. Hon återvänder för att söka, ett sökande efter sin familj - till en plats där hon hör hemma, men också ett sökande efter sig själv och sin tro.

Personer, aktörer

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

tillbaka till Nya Zeeland

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

219

Språk