Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Kom

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Helsingfors, nu. Erika, Katja, Thomas, Martin, Not: fem unga människor som genom försök och misstag kämpar för att stå nära en annan människa.

De inser det svåra i att kombinera två personers viljor och känslor, och att det enkla ordet »kom» kunde hjälpa dem avsevärt. Men det kan vara så otroligt svårt att säga.

Vissa hänger ännu kvar i gymnasiet, andra läser på inträdesförhör, en jobbar i Alepas kassa. De dricker, röker, går på skrivarkurs, har sex, skvallrar – men vad lever de för? Varandra.

Sällan har relationer beskrivits med en sådan intensitet: minsta gest, ord, formulering, beröring, svek. Allt är betydelsefullt då det sker på de ungas egna villkor.

Med ömhet, humor och torr saklighet fångar berättelsen ett skede i livet, den exakta skärningspunkten mellan hopplöshet och livslust. Aldrig är gränserna så flytande som då, valen så många, framtiden så vidöppen.


20-åriga Emma Pemberton vann Söderströms intrigromantävling med Kom. Hon är född och uppvuxen i Helsingfors och blev student 2011. Kom skrev hon i Reykjavík under våren 2011 när hon studerade isländska. Hon har också gått på skrivarskola vid Ölands folkhögskola.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

295

Språk