Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Sju kungars död

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Den mäktige krigaren Uhtred blir mot sin vilja beordrad att ingå fredsförhandlingar med vikingarna.

Han sänds rakt in i en fälla.

Kungens män litar inte på Uhtred och vikingarna vill se honom död. Hans enda allierade är Æthelflaed, Alfred den stores dotter, som har sänts iväg till kloster. Uhtred har förvisats till en fattig boning i Mercia och får nu se att kyrkans män som kungen omger sig med bedriver fredspolitik och konvetering, medan Wessex fiender växer sig allt starkare.

Danskarna talar om fred men vill krig. De vill ha Wessex, det rikaste saxiska kungadömet. Det sägs at Alfred den store, som har regerat i nästan trettio år, är döende. Det är ett dåligt tecken sju kungar kommer att dö, hade spåkvinnan sagt till Uhtred, och kvinnan som du älskar.

När Alfred den store dör försöker rivalerna om kronan att utplåna varandra. Därmed lämnar de Wessex öppet för ett angrepp av vikingarna. Alfred den stores kungadöme - och den engelska nationen är hotat. Kommer de att överleva?
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

388

Förlag

Språk

Översättare

Undertitel

historisk roman

Utgivningstid

Sidantal

388

Förlag

Språk

Översättare