Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Medan glöden falnar

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Dagen innan han ska fylla sjuttio sätter sig sjömannen och rävfarmaren Richard i sin gamla Volvo, ensam och med nitroasken inom räckhåll. Färden går till Norge och Sverige och platser han inte besökt på länge; möten och livsöden kantar vägen. Samtidigt ser han sitt liv i backspegeln. Och samtidigt, på hemmaplan, tätnar mystiken kring en stulen båt och en försvunnen man. En skum historia som Richard själv till slut finner sig indragen i.
Medan glöden falnar, Roy Michelsons sjunde roman, är en spännande berättelse med flera bottnar och start- och slutpunkt i den österbottniska skärgården.

Roy Michelson är född 1934 i Närpes och bosatt där. Förutom romaner har han utgivit noveller, en ungdomsbok och en biografi. Romanen Den inbillade friheten (1990) nominerades för Runebergspriset.

(Scriptum)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

128

Förlag

Språk