Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

42 195 m Berlin

Typ
romaner
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
De flesta människor vet att det finns ett likhetstecken mellan "att springa maraton" och "extremt jobbigt". Trots det eller kanske just därför ställer tiotusentals normalbegåvade motionärer sig frivilligt på startlinjen bakom elitlöparna i alla de stora maratonloppen världen över. Varför? Hur tänker de? Vilka ödets nycker har fört dem dit? Och vad händer egentligen under alla de där mytomspunna 42 195 metrarna?

En del av svaren finns i den här romanen, som på ett insiktsfullt sätt skildrar en löpares upplevelser före, under och efter ett av världens största maratonlopp. En osminkad berättelse om vad en helt vanlig medelmåtta ser, hör, tänker och känner på sin väg från start till mål. Mellan raderna skymtar också en stor kärlek, både till löpningen i sig och till staden Berlin.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Undertitel
en maratonroman
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
284
Förlag
Språk