Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Ministern

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Tillvaron ser ljus ut

Theodore Mandelstam är regeringens allra mest utåtriktade och medieomsusade minister. Han är ett socialt högdjur som är med överallt. Han lever sitt liv på ambassadörers mottagningar, premiärer och nattklubbar och hans privata fester i våningen på Östermalm är hett stoff för skvallerpressen. Självklart är han viktig för statsministern. Syns man så finns man, och då får man också makt och inflytande.

Men så är han nära att göra bort sig, och det ordentligt. Hela hans politiska framtid står på spel, innan han i sista sekunden lyckas rädda situationen genom att i en genial manöver bli ihop med Sara-Lucia, en schlagersångerska på uppgång. Theo har alltid haft en komplicerad relation till kvinnor - mamman, älskarinnan, kulturministern, vem orkar räkna och hur blir man snabbast av med dem? ­- men Sara-Lucia i sin gula klänning har gäckat honom länge och en romans mellan dem får medierna att bli som galna. Theo är på topp igen, och det illustra paret blir under en period mediernas absoluta favoriter.

Samtidigt förstår man att Theos liv snurrar allt snabbare, tomheten är mer påtaglig än någonsin. Är han bara en liten pojke vars pappa aldrig blev nöjd, eller är han en fullfjädrad psykopat? Men kanske är Sara-Lucia på riktigt. Kanske är hon en äkta människa.

Ministern - en kärlekshistoria är en roman om konsekvenserna av att lägga fokus på yta och yttre sken.

(Wahlström & Widstrand)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

en kärlekshistoria : roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

301

Språk