Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Gråt inte över spillt vin

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Mita närmar sig aningen skräckslagen femtioårsstrecket. Hon är sjukskriven från jobbet bakom fiskdisken på en stormarknad, lätt överviktig ("ser ut som en gravid elefant", tycker hon själv...) röker för mycket och känner sig allmänt ful och bitter. Ändå önskar hon sig evigt ung, men utan botox och silikonlyft. Ofta hamnar hon i blåsväder, då hennes känsloliv pendlar upp och ned som en expresshiss.

Nu har Mita isolerat sig hemma i lägenheten och vill egentligen inte visa sig för någon, knappast ens för Billy, som hon har ett ambivalent särboförhållande med. Ett förhållande som får henne att känna sig än mer oduglig och oönskad - "Han behöver mig ju bara för sin egen tillfredsställelse, någon att sova hos mellan sina fotbollsresor".

Med en stor portion självironi och sin giftiga tunga hankar hon sig ändå fram. Sitt liv lever hon framför sin dator. På ett kvinnoforum finner hon Bibi, en blåögt naiv kvinna, som efter en skilsmässa nu vill ta igen allt hon missat, genom ivrigt kontaktsökande på olika dejtingforum.

Mita försöker få Bibi att åka med till ett hälsospa, men blir istället övertalad att de ska ta en sista-minuten-resa till Mallorca - och kanske finna kärleken...Under vistelsen där upptäcker de hur olika de egentligen är - och att allt inte alltid blir som man tänker sig...

Gråt inte över spillt vin är berättelsen om en svensk Bridget Jones, en roman om en medelålders kvinnas känslostormar - samtidigt späckad av dråpliga inslag och mixad humor.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

255

Förlag

Språk