Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Stilla kaos

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Pietro Paladini är 43 år, framgångsrik TV-producent och lever ett bra liv med fästmön Lara och deras dotter Claudia. En dag förändras allt.

Pietro är på stranden med sin bror Carlo när de hamnar mitt i ett drunkningsdrama och blir hjältar. Men i samma stund som Pietro räddar livet på en främmande kvinna, dör Lara plötsligt i deras sommarhus några kvarter bort.

Claudia blir det enda viktiga för Pietro, och på hennes första skoldag bestämmer han sig för att stanna kvar utanför skolan och vänta. Och där blir han kvar dag efter dag, fattar det drastiska beslutet att inte längre gå till arbetet och att ställa sig vid sidan av vardagslivet. På platsen utanför skolan får han besök av familj och vänner som vill erbjuda sitt stöd eller tala till rätta, han lär känna de dagliga rutinerna hos förbipasserande främlingar och hans liv sätts i ett helt nytt sammanhang. Distanserad från sitt förflutna och hotad av en kaotisk sorg, upplever Pietro ett märkligt lugn och observerar omvärlden med nya ögon. Människor börjar söka sig till honom för att berätta om sina egna öden – bland annat kvinnan som han räddade från att drunkna.

Pietro dras in i de andras historier och reser samtidigt tillbaka genom sin egen. Han kommer närmare livet än han någonsin varit, med konsekvenser lika oväntade som självklara.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Undertitel

en roman

Utgivningstid

Sidantal

442

Förlag

Språk

Översättare