Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Hos oss

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Det börjar med en familjefest, som är en avskedsfest: Clarissas föräldrar avsäger sig sina förpliktelser, gentemot familjen och sina barn. De ska ge sig av, ingen vet dock vart. Clarissa och hennes vänner är mitt i livet, och de söker sin plats i nya förhållanden, såväl yrkesmässigt som privat. De befinner sig mellan olika projekt, utan annat än ett osäkert nätverk av kontakter och lösa bekantskaper.

I centrum av romanen står Clarissa, som delar sitt namn med Clarisse i Robert Musils Mannen utan egenskaper och Clarissa i Mrs Dalloway av Virginia Woolf, och som vi följer genom de kval, krav och förväntningar som det medför att tillhöra det moderna frilansprekariatet. Det är en kollektivroman som hyllats för sin språkliga precision och sitt skoningslösa skildrande av vår tid. Hos oss är ett panorama över samtiden och de nya levnads- och arbetsförhållandena, där allt är tidsbegränsat.

(Rámus)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

268

Språk