Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Barnmorskan i Hope River

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Gripande och varm berättelse med historisk närvaro!

I depressionens Virginia tar Patience Murphy jobbet som ingen annan vill ha. I hennes tuffa vardag som barnmorska delar hon i ena stunden föräldrars sorg över ett förlorat barn för att i nästa stund dela lyckan inför ett nytt liv. Sitt eget känsloliv förvarar Patience dock bakom ett hårt pansar, som även döljer en mörk hemlighet. När den svarta flickan Bitsy dyker upp tvingas Patience omvärdera mycket, och deras oväntade vänskap blir en tändande gnista.

Patricia Harman, själv barnmorska, har skrivit en ärlig, rörande och varm historia som pulserar av historisk närvaro.

(Historiska Media)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

”Hur länge tror du att mitt barn har varit dött?” Katherine vänder sig mot mig och jag hör på rösten att hon fortfarande gråter.
”I fem dagar kanske”, svarar jag min patient. ”Jag hörde hjärtslagen när jag undersökte dig i fredags och du sa att barnet rörde sig under söndagsgudstjänsten. Blunda nu. Försök i alla fall. Du behöver vila.”
Jag lägger min nya dagbok med skinnpärmar på bordet i lönnträ, lutar huvudet bakåt och tittar tvärsöver det mörka rummet. Brasan sprakar i den blåkaklade eldstaden, kastar ett flämtande sken på garderoben, sänghimlen och tapeterna. Något som otydligt reflekteras i spegeln fångar min blick. Det är jag själv, en kort kvinna med långt kastanjebrunt hår, rak näsa och rund haka, någorlunda söt men inte direkt vacker.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

447

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

432

Språk

Översättare