Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Wonderland Creek

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Alice Grace Ripley lever i en fantasivärld, ständigt försjunken i en bok. Men det ”lyckliga-i-alla-mina-dagar”-liv hon stakat ut för sig själv rasar plötsligt samman när hennes pojkvän gör slut och anklagar henne för att inte leva i verkligheten. När Alice dessutom förlorar sitt älskade arbete på biblioteket flyr hon upp till bergen för att leverera böcker till kolgruveorten Acorn – en stad utan vare sig elektricitet eller rinnande vatten inomhus. Där blir hon mot sin vilja en av bibliotekarierna som får rida på hästar genom vildmark och branta bergspass för att låna ut böcker.
När Alice tvingas stanna i Acorn längre än hon tänkt sig, upptäcker hon att det verkliga livets äventyr och mysterier – inte minst romanserna – kanske är bättre än hon i sin banala fantasi kunnat föreställa sig.

(Bornelings)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

resan till verkligheten

Utgivningstid

Sidantal

346

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk