Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Wonderland Creek

Typ
romaner
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
Alice Grace Ripley lever i en fantasivärld, ständigt försjunken i en bok. Men det ”lyckliga-i-alla-mina-dagar”-liv hon stakat ut för sig själv rasar plötsligt samman när hennes pojkvän gör slut och anklagar henne för att inte leva i verkligheten. När Alice dessutom förlorar sitt älskade arbete på biblioteket flyr hon upp till bergen för att leverera böcker till kolgruveorten Acorn – en stad utan vare sig elektricitet eller rinnande vatten inomhus. Där blir hon mot sin vilja en av bibliotekarierna som får rida på hästar genom vildmark och branta bergspass för att låna ut böcker.
När Alice tvingas stanna i Acorn längre än hon tänkt sig, upptäcker hon att det verkliga livets äventyr och mysterier – inte minst romanserna – kanske är bättre än hon i sin banala fantasi kunnat föreställa sig.

(Bornelings)
Ämnen och teman
Personer, aktörer
Huvudpersoner
Platser för händelserna
Exakt tidpunkt
Originalspråk
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Undertitel
resan till verkligheten
Utgivningstid
Sidantal
346
Språk
Översättare
Första publikation
ja
Språk