Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Under blodboken finns alltid skugga

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

En kvinnlig roadmovie i bokform

Desirée vet det inte ens själv till en början, men en dag har hon plötsligt fått nog. Jobbet på inkassobyrån känns både ovärdigt och omänskligt. När hon får ett infall och lämnar sitt kontor för att med egna ögon se en av människorna bakom siffrorna och skulderna, blir det också början på hennes egen resa. Dåtid och nutid, minnen och verklighet flätas samman, när Desirée återser sin barndoms trakter och människor. Hon möter sig själv, hon möter vänner och hon möter mannen hon älskade och lämnade. Livet blev inte som hon planerat – och ändå planerade hon så noga!

I backspegeln framstår de val hon gjort med smärtsam tydlighet. Men i mötet med det förflutna börjar Desirée ana att det kan finnas ett helt annat liv att leva.

Under blodboken finns alltid skugga är Yvonne Granqvist Schultzs andra roman. Med sinne för alla de små detaljerna och med god insikt i människors egenheter och karaktärer skildrar hon en kvinnas väg genom livet. Där finns innerlig kärlek och vänskap, men också svåra förluster och sorg. Det blir en kvinnlig roadmovie i bokform genom Sverige och finlandssvenska Österbotten, den hemtrakt som författaren har gemensam med sin huvudperson.

(Idus)

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

189

Språk